Villa huren in Provence-Alpes-Cote-d'azur

Villa's met zwembad te huur in Provence-Alpes-Cote-d'azur

Provence-Alpes-Cote-d'azur

Een villa huren in Alpes-Cote-d'Azur

Een villa huren aan de Côte d'Azur geeft u het ultieme vakantiegevoel. De Rivièra, zoals deze smalle strook langs de Middellandse Zee ook wel wordt genoemd, is een schitterende plek. Niet zo verwonderlijk, want de zon schijnt er bijna altijd en de zee is aangenaam van temperatuur en - hoe kan het ook anders - azuurblauw. Bekijk die zee ook eens van een hoog standpunt. Zittend op een hoge rots, tussen zingende cicades en geurige kruidenstruiken komen de baaien, rotsen en het blauwe water pas echt goed tot hun recht.

De Côte d'Azur is het toppunt van het mondaine leven en tegelijkertijd heerst altijd de bekende, typisch Franse, relaxte vakantiesfeer. Een villa huren langs de Côte d'Azur is dan ook razendpopulair. De kleinere dorpen zijn iets rustiger en authentieker. Strijk waar dan ook neer op een terrasje en geniet van de Soupe au Pistou, de Aïoli, Ratatouille of de bekendere Salade Niçoise. De streek is verder natuurlijk bekend om de banden met beroemde schilders als Picasso, Matisse, Braque, Kandinsky en Miró. Wat u ook gaat doen op vakantie. Met onze villa's heeft u altijd een goede uitvalsbasis!

Provence-Alpes-Cote-d'azur-1
Provence-Alpes-Cote-d'azur-2
Provence-Alpes-Cote-d'azur-3

Vanaf uw villa naar mooie bezienswaardigheden

Het huren van een villa aan de Cote d'Azur heeft verschillend voordelen. Zo heeft u niet alleen een prachtige villa tot uw beschikking, het is ook een fijne uitvalsbasis om mooie bezienswaarigheden en steden te bezoeken. Als u een villa huurt, bezoek dan in ieder geval de volgende plekken.

Toulon

Toulon ligt aan de voet van een reeks steile rotsen, die als het ware worden gekroond door een aantal vestigingen. De oude stadswijk heeft prachtige, schilderachtige straatjes. Ook qua kunst en cultuur kunt u hier uw hart ophalen. Vanuit de haven kunt u dagtrips naar de eilanden maken.

Hyères

In de omgeving ligt de bekende stad Hyères, even verrassend als verfrissend. Ook hier een uniek, oud stadsgedeelte dat enkel voor voetgangers toegankelijk is en heerlijke restaurants direct aan de zee.

Port Cros

Tenslotte vindt u hier een overvloed aan schiereilanden, baaien met zandstranden, kleine, gezellige dorpjes en unieke natuurgebieden op eilanden vlak voor de kust. Wij zijn verliefd geworden op Port Cros, een parel die doet denken aan de eilanden in de Caraïbische zee.

Provence-Alpes-Cote-d'azur-4
Provence-Alpes-Cote-d'azur-5
Provence-Alpes-Cote-d'azur-6
Saint Tropez

St. Tropez is zonder meer één van de grootste trekpleisters van de Côte d'Azur. Hier ziet u de rijken der aarde met hun prachtige jachten en dito limousines. Het dorp zelf heeft een mooie architectuur, veel winkels en natuurlijk een prachtige boulevard met veel café's, restaurants en clubs waaronder de de beroemde Club55.En wanneer u wel eens een film met Louis de Funès heeft gezien: u passeert al wandelend door het dorp vanzelf 'zijn' politiebureau.

Sainte Maxime

Iets verder naar het oosten ligt Sainte Maxime, een ideaal vakantieoord. Het is een bijzonder levendige plaats met veel winkels, cafés en restaurants en er is genoeg te doen om u tevreden te kunnen stellen.De zee leent zich hier uitstekend voor alle soorten watersport. Het licht aflopende zandstrand is bijzonder kindvriendelijk.Uw fruit, groenten, vis en andere producten kunt u elke dag vers op de markt kopen.

Les Issambres

Nog iets verder ligt Les Issambres, tegen het massief van Maures. Het plaatsje biedt 8 km kust met zandstranden en rustige baaien. De Mediterrane flora is hier rijkelijk aanwezig en strekt zich uit tot aan de zee. Verder vindt u er oude kerkjes en steeds weer verrassende vergezichten.U vindt hier ook een zeilschool en een duikschool.

Marseille

Dicht bij de Camargue ligt Marseille, hoofdstad van de regio en één van de vijf grootste steden van Frankrijk. De boeiende geschiedenis van Massalia, zoals Marseille vroeger heette, gaat terug tot 600 v.C. Hier kwam als eerste de druif binnen in Frankrijk. En het hoort er hier natuurlijk bij: geniet op een van de vele terrasjes van de beroemde Bouillabaisse, die hier zijn oorsprong vindt.

Luberon

Een schrijver zei ooit over het Luberon-gebergte: 'Een mooiere natuur is er niet.' Wie veel van de wereld gezien heeft zal dat kunnen bestrijden, maar feit is, dat de natuur hier inderdaad erg prachtig is. Door het zachte klimaat en de heldere lucht zult u hier verbazingwekkende contrasten van de rijke en veelzijdige natuurkunnen waarnemen: stroken paarse lavendel wisselen af met verschillende nuances groen van de bossen, flamboyante okerkleurige kliffen en witte, robuuste kalkrotsformaties.

Bezoek de schitterende Provence

Achter de toeristische kustdrukte van de Côte d'Azur biedt het achterland, en wij vinden dat de èchte Provence, u bijzonder veel aan rust en natuurschoon. Bewonderd wordt deProvenceniet alleen door het bijzondere licht dat vele kunstenaars aantrok en nog steeds aantrekt, maar ook door de vele Romeinse enmiddeleeuwse bezienswaardigheden.

lavendel in de Provence
Provence-Alpes-Cote-d'azur-2
Provence-Alpes-Cote-d'azur-3

Kenmerkend zijn de weidse vergezichten en vooral ook geurige kruiden. Doe op een warme zomerdag uw ogen eens dicht en snuif de geuren op... lavendel, rozemarijn en laurier. En hier en daar de sterke, typische geur van de vijgenboom en eucalyptus. Wie ééns de Provence heeft geroken, zal dat rijke bouquet aan geuren nooit meer vergeten. Die kruiden worden uiteraard sinds jaar en dag gebruikt en er worden talrijke smakelijke gerechten in de Provençaalse keuken mee bereid. Waar u ook gaat, het blijft schilderachtig. Vooral de kleine dorpjes op de hellingen van de bergen van de Haute-Provence zijn indrukwekkend. Het zijn de villages perchés (hooggelegen dorpen), die ook wel eens nids d'aigles (adelaarsnesten) worden genoemd. Vanauit uw villa aan de Côte d’Azur kunt u al deze plekken bezoeken!

In hetzelfde gebied liggen de lavendelvelden die goed zijn voor een belangrijk basis-ingrediënt voor de parfumindustrie, die rond Grasse is geconcentreerd. In de Provence vindt u ook de adembenemende Grand Canyon du Verdon, één van de grotere natuurwonderen van Frankrijk. Liefhebbers van vogels kunnen in de Camargue hun hart ophalen, met als wonderschoon schouwspel natuurlijk de grote groepen roze flamingo's.

Marseille
Provence-Alpes-Cote-d'azur-5
Provence-Alpes-Cote-d'azur-6

Huur direct de mooiste vakantievilla's

Bij Villa.nl kunt u terecht voor de mooiste vakantievilla's variërend van luxe villa's met privezwembad tot kleinschalige villa's. Een villa huren aan de Cote d'Azur is de beste manier om deze fantastische streek te ontdekken. Vanuit uw villa kunt u alle kanten op. Wandel door lavendelvelden, bezoek de pittoreske dorpen, relax aan een van de stranden of geniete van hippe steden als Nice, Saint-Tropez of Marseille. Welke villa u ook huurt, hoe lang u ook blijft en wat u ook gaat doen: het wordt een geweldige vakantie!