Suus’ geheime Boeuf Bourguignon

Hoi!

Stap met mij binnen in de betoverende wereld van de Franse keuken met dit onweerstaanbare recept voor de klassieke Boeuf Bourguignon. Verwen je smaakpapillen met de perfecte combinatie van mals rundvlees, zachte wortelgroenten en een rijke, diepe saus doordrenkt met de verfijnde smaken van rode wijn.

Het geheim? Geduld, liefde en een vleugje Bourgondische magie!

Dus, trek een fles goede rode wijn open, zet een rustgevend Frans deuntje op de achtergrond en dompel jezelf onder in de essentie van de Franse gastronomie. Dit Boeuf Bourguignon recept smaakt niet alleen voortreffelijk, maar roept ook de onmiskenbare sfeer op van het pittoreske Frankrijk.

Ingredienten:
75 g boter
2 eetlepels olijfolie
750 g doorregen runderlappen, in grove blokken
16 sjalotjes, grote sjalotjes gehalveerd
2 winterwortels, in blokjes
200 ml vleesfond
500 ml volle rode wijn
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
150 g spekblokjes
250 g kleine champignons, gehalveerd
Keukengaren

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit 50 g van de boter samen met de olie in een ovenvaste braadpan. Bak het vlees rondom bruin en leg het vervolgens op een bord. Bak de sjalotjes en wortel ca. 2 minuten in het bakvet. Voeg de fond en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Bind de laurierblaadjes met tijm en peterselie samen met keukengaren.
Voeg het vlees met de kruiden en knoflook toe aan het vocht. Breng op smaak met zout en peper. Stoof het vlees afgedekt in de oven gedurende ongeveer 3 uur totdat het gaar is. Schep het af en toe door en voeg indien nodig een scheut wijn toe om te voorkomen dat het te droog wordt.
Bak de spekblokjes in 25 g boter in een koekenpan zachtjes uit. Voeg de champignons toe en bak dit mengsel ca. 3 minuten mee. Schep deze smaakvolle toevoeging door de Boeuf Bourguignon en stoof het gerecht nog een kwartiertje.
Heerlijk met een purée van aardappels en haricots verts of rode kool.

Bon appétit!

Suus

https://www.instagram.com/p/C2pzgqkJjJ3/