Welkom bij Villa Vakantiewoningen! Ik ben Saskia Friso, en als trotse eigenaar van dit prachtige bedrijf neem ik je graag mee op een reis vol avontuur, toewijding en liefde voor Frankrijk.

Het begon allemaal 29 jaar geleden, toen ik werd aangenomen door de vorige eigenaar van Villa Vakantiewoningen. Mijn allereerste taak was het uitvoeren van een marktonderzoek om te zien of het verhuren van mooie villa’s in Zuid-Frankrijk levensvatbaar was.

En zo begon het! Met een leeg kantoor, een aantekenblok en een telefoon begon ik Fransen te bellen die adverteerden in de ‘Guide Bertrand’, destijds DE gids waar huiseigenaren en agentschappen hun huizen adverteerden. Die allereerste reis van maar liefst 8 weken zal ik nooit vergeten. Misschien vertel ik daar later nog wel eens over.

Na 17 jaar bij Villa te hebben gewerkt was het tijd voor iets nieuws en ben ik bij een groot bedrijf gaan werken dat ook vakantiewoningen in Frankrijk verhuurde. Op een dag werd dat bedrijf overgenomen door een nog groter bedrijf, en voor mij verloor het zijn glans.

Het lot wilde echter dat Paul van den Boom, tot een paar jaar geleden eigenaar van Villa, naar Noorwegen was geëmigreerd en daar een mooi project was gestart. Hij wilde Villa graag aan mij verkopen. Met enthousiasme keerde ik terug naar mijn roots, maar nu als eigenaar. Dit is nu bijna 3 jaar geleden, en de tijd is voorbijgevlogen. We hebben een nieuwe website gebouwd, zodat we de villa’s in meerdere talen kunnen presenteren. Het was een uitdagend proces, maar we zijn bijzonder blij met het resultaat.

Het schrijven van een blog is nieuw voor mij, voor ons. Maar ik vind het ontzettend leuk en ik wil graag vertellen over mijn belevenissen. Ik denk dat ik op plekjes kom die nog niet ontdekt zijn door toeristen, of waar voornamelijk Fransen vertoeven.

Mijn passie is fotografie, en sinds een tijdje maak ik ook video’s met onze drone. Niets maakt me gelukkiger dan op pad gaan met mijn auto, camera en drone. Vanaf april tot eind oktober ga ik veel op pad om de huizen te bekijken, te filmen, te praten met de eigenaren en beheerders.
Regelmatig trap ik op de rem. Dat kan zijn omdat ik olijfoliemolen ontdekt, of een intrigerende oprijlaan naar een wijnchateau zie. Of omdat ik verrast word door een prachtig uitzicht.

Ik koester vele avonturen uit het verleden en kijk vol verwachting uit naar nieuwe.

Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert, en ik nodig je van harte uit om Villa Vakantiewoningen te volgen.

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Saskia Friso

Eigenaar, Villa Vakantiewoningen