Informatie over Frankrijk voor uw villa-vakantie

Informatie over Frankrijk voor uw villa-vakantie

Lorgues - Luxe villa's in Lorgues Zuid Frankrijk

Lorgues is een ècht Provençaals dorp, gelegen in het departement Var. Het is erg geliefd vanwege zijn centrale ligging, zijn vele winkeltjes en restaurants en de fraaie, door statige platanen geflankeerde hoofdstraat. In de zomermaanden is er elke dinsdagochtend een markt met veel streekproducten. Rondstruinen tussen de kraampjes met vele Provençaalse specialiteiten is een waar genot; strijk tijdens uw bezoek vooral ook even neer op een van de vele gezellige terrasjes voor een ‘noisette’ of een pastis en geniet van de aanblik en het geroezemoes van het bonte gezelschap van autochtone bevolking en toeristen dat op de markt rondloopt.
Over lopen gesproken, de vele smalle straatjes en prachtige oude gebouwen nodigen uit tot een rondwandeling, waarbij u hier daar nog (oude) olijf­olie-molen zult tegenkomen. U zult met ons eens zijn dat het geen wonder is dat veel mensen Lorgues beschouwen als een van de mooiste dorpjes in de Provence.

De geschiedenis van Lorgues

De geschiedenis van het plaatsje Lorgues gaat terug tot de steentijd (er zijn menhirs en hunebedden gevonden). Toen de Romeinen het gebied hadden veroverd op de Liguriërs, bouwden ze rond Lorgues een zware verdedigingsmuur, hetgeen latere plunderingen voorkwam. In de twaalfde eeuw streken de tempeliers neer, namen de bestaande verdedigingswerken onder handen en bouwden onder andere een klooster en een kapel, waarna het dorpje snel groter werd. Sporen van dit roemrijke verleden zijn hier en daar nog goed zichtbaar, zoals de stadsmuur en de wachttoren. 

Vandaag de dag is Lorgues het centrale punt temidden van talrijke, vaak luxe vakantiehuizen en villa’s. De omgeving wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met heuvels, olijfbomen, bossen met eiken en pijnbomen en uiteraard wijngaarden. Tussendoor liggen velden met zonnebloemen of klaprozen. Hier en daar kunt u nog een oude olijfolie-molen ontdekken. Dit is de Provence pur sang! Beroemd is het truffelrestaurant Chez Bruno (Michelin ster) dat net iets buiten het dorp Lorgues ligt. Reserveer wel tijdig als u er wilt gaan eten.

De nabije omgeving van Lorgues

In de directe omgeving van Lorgues liggen plaatsen als Draguignan, Flayosc en Tourtour en Salernes. En een uurtje met de auto en u bent aan de Côte d’Azur met bekende plaatsen als Fréjus, Cannes, Sainte Maxime en Saint-Tropez. Wilt u uw kinderen ècht verrassen, dan kunt ze vanuit uw sfeervolle vakantiewoning meenemen naar Aqualand met zijn talrijke glijbanen en andere waterattracties. Of naar de dierentuin in Les Arènes. Vanuit uw vakantiewoning in Lorgues bent u er met een klein uur. 

De Provence is vanzelfsprekend bekend om zijn lavendelvelden. Verlaat uw fraaie vakantievilla eens voor een dagtochtje en geniet van het afwisselende landschap en de vele kleine plaatsjes. En mocht het te warm worden, ach, dan wacht voor u bij terugkomst weer het heerlijk koele privé-zwembad bij uw vakantiehuis in Lorgues.