Informatie over Frankrijk voor uw villa-vakantie

Informatie over Frankrijk voor uw villa-vakantie

Luxe villa’s in Sainte Maxime Zuid Frankrijk

Het pittoreske plaatsje Sainte Maxime kijkt uit over de Golf van St. Tropez. Met het prachtige azuurblauwe water van de Middellandse Zee in het zuiden en het Massif des Maures in het noorden, biedt Sainte Maxime in alle richtingen een adembenemend uitzicht. Het bergmassief biedt een natuurlijke bescherming tegen de koude winden van de Mistral en met meer dan 300 dagen zon per jaar heeft het levendige stadje een grote aantrekkingskracht op toeristen.

Er zijn vele restaurants en bars - soms met livemuziek. De stad heeft echter ook zijn lokale tradities weten te behouden en het hele jaar door zijn er diverse festivals.

Geschiedenis van Ste. Maxime

Ste. Maxime is rond het jaar 1000 gesticht door een orde van monniken van de Lérins-eilanden; zij vernoemden de stad naar een van hun heiligen. Ze bouwden er een klooster en vestigden zich in het gebied. De handel in vis, kurk, wijn en olijfolie floreerde, met name richting Marseille en naar Italië.
De 16e-eeuwse La Tour Carré, nu een museum, werd gebouwd ter herdenking van de monniken en Napoleon herstelde de kanonnen in deze toren om de dorpelingen te beschermen.

Historisch gezien was de stad weinig meer dan een verzameling boerderijen rond de kerk; het was pas in de 18e eeuw dat Sainte Maxime begon uit te groeien tot het levendige en prachtige resort van vandaag de dag. Wij zijn er dan ook trots op, dat we hier een groot aantal prachtige vakantievilla’s met zwembad kunnen aanbieden.

Het strand van Sainte Maxime was op 15 augustus 1944 het centrum van Operatie Dragoon (de invasie en de bevrijding van Zuid-Frankrijk aan het einde van de Tweede Wereldoorlog). Aan de voet van de havenpier en bij het strand van La Garonette zijn hiervoor gedenktekens geplaatst. Bij La Garonette is een zeilcentrum dat de naam La Batterie draagt; dit was de locatie van een Duitse artillerie batterij.

Attracties in en rond Ste. Maxime

De stad heeft een gunstige ligging met meer dan 10 kilometer witte zandstranden langs de kust waaronder La Nartelle, bekend om zijn fijne zand en het heldere water; u kunt hier zo’n beetje elk type watersport beoefenen.
Verlaat dus uw vakantiewoning eens een dagje en geniet van dit stuk van de Côte d'Azur, dat maar liefst 87 stranden telt, elk met een andere naam en karakter.
Een van de meest geliefde stranden van Sainte-Maxime is de ‘Plage du Centre Ville’. Het privé-strand Casino heeft een prachtig uitzicht over de Golf van St. Tropez en een sfeervol restaurant. Havana Plage en Paris Plage hebben allebei een goede on-the-beach restaurants. De stranden zijn vooral populair bij gezinnen, maar hartje zomer zijn ze nagenoeg vol en als u schaduw wilt is het raadzaam een parasol mee te nemen of te huren.
La Nartelle Beach is het meest exclusieve plekje tussen de beach club restaurants, waaronder Mario Plage. Andere strandclubs zijn La Renne Jaune, Barco Beach en de Madrague.

Naast alle vormen van watersport, zijn er vele outdoor faciliteiten waaronder tennis en een 18-holes golfbaan. Verder kunt u wandelen, boogschieten, paardrijden en mountainbiken. Een fietspad langs het grootste deel van de kust naar St. Tropez en Port Grimaud is onlangs uitgebreid en het te voet of per fiets verkennen van het Massif des Maures is een populaire manier om de omgeving te verkennen.

De Botanical Gardens (Jardin Botanique de Ste. Maxime), ook wel Parc des Myrtes genaamd, is te vinden naast de N98 tegenover het strand van Le Croissette. Dit grote, schaduwrijke botanische park is erg rustig en vredig, ondanks het feit dat het zo dicht bij de drukke stranden ligt. Het is een aangename plek om te ver­blijven; er is ook ruimte om te picknicken en een speeltuin voor de kinderen.

Winkels en markten in Sainte Maxime

De straten van de oude stad (tegenover de haven) zijn voornamelijk voetgangersgebied, dus u wandelt in alle rust langs de winkels en cafés die de straten flankeren.
Dagelijkse is er een overdekte markt aan de Rue Fernand Bessy. Elke maandag is er de 'Capet' markt voor levensmiddelen in Avenue George Clemenceau en elke donderdag vindt u op de Place des Sarrazine een markt met regionale producten, groenten en fruit. Op vrijdag is er een grote gemengde markt, de Marché Forain op de Place Jean Mermoz.
Tot slot vindt u er twee moderne winkelcentra.

Restaurants in Ste. Maxime

Sainte Maxime heeft een keur aan uitstekende restaurants, sommige met uitzicht op de Golf van St. Tropez dat een mooi decor vormt bij heerlijke menu's. Bijzonder aan te bevelen is Hostellerie la Belle Aurore op 5 bd Jean Moulin. La Badiane heeft een romantische uitstraling in een intieme eetkamer met heerlijk eten en lokale wijnen.
La Reserve is gespecialiseerd in bouillabaisse, oesters, kreeften en de Provençaalse keuken. Er is dus voor ieder wat wils! Hoewel sommige restaurants aan de prijzige kant zijn, Vindt u ook tal van redelijk geprijsde plekken.

Bootverbindingen vanuit Ste. Maxime

Een groot aangenaam pluspunt van Sainte Maxime is de bootdienst (Les Bateaux Verts) over de baai naar St. Tropez en naar Cannes. Tijdens de zomermaanden zijn deze boten een zegen om de onvermijdelijke files naar St. Tropez te vermijden. Vanuit St. Tropez zijn er eventueel boten die u u verder naar het zuidwesten brengen naar Cavalaire-sur-Mer en Le Lavandou van waaruit u ook een bezoek kunt brengen aan de Hyères-eilanden.

U ziet, genoeg te beleven in Ste. Maxime.
Alhoewel we ons kunnen voorstellen, dat u ook graag in en rond uw privé-zwembad van uw vakantievilla verblijft...

Onze vakantievilla’s in Ste. Maxime en omgeving