Vakantie-informatie over Rhône-Alpes

Villa's met zwembad te huur in Rhône-Alpes

Rhône-Alpes

Rhône Alpeswaar wandelen en wintersport samenkomenWanneer u besluit een villa te huren in de Rhône Alpes dan komt u terecht in een van de meest geurige en kleurige gebieden van Frankijk. Kenmerkend zijn de witte besneeuwde toppen van de Alpen in het oosten en de brede dalen met glooiende rivieren landinwaarts. Uitgestrekte wijngaarden en dieppaarse lavendelvelden maken het palet compleet. Op weg naar uw villa raden wij u aan van de nood een deugd te maken; rij de file bij Lyon uit en ontdek deze wonderlijk mooie stad. Lunch op de kade aan de rivier, maak een boottocht of neem de hop on / hop off bus. Ontdek dat Lyon veel weg heeft van Parijs, maar dan in relaxte vorm. Tegen het einde van de middag rijdt u rustig naar uw villa.
Wij hebben een prachtige selectie villa’s voor u in de Ardèche en de Drôme; u bent van hartewelkom om deze te bekijken.

Rhône-Alpes1
Rhône-Alpes2
Rhône-Alpes3

In de Ardèche zijn indrukwekkende kloven gevormd, bekend zijn de Gorges de l’Ardèche. Vallon Pont d’Arc (een natuurlijke kalkstenen boog over de rivier) is in werkelijkheid nog indrukwekkender. In het aangrenzende dorpje zijn kano's te huur: dit is het ideale vertrekpuntvoor een mooie riviertocht. De toch al mooie natuur ziet er vanaf het water totaal anders uit. De natuur in de Ardèche is dan weer ruig, dan weer vriendelijk en die variatie maakt wandel- of fietstochten zeer afwisselend.
Er zijn ook veel grotten in het gebied en sommige zijn werkelijk schitterend, zoals Aven d'Orgnac, Grottes de Saint-Marcel en Grotte Chauvet Pont d'Arc. Een bezoekje kan een welkome verkoeling vormen op dagen dat het een beetje té warm wordt.

Rhône-Alpes4
Rhône-Alpes5
Rhône-Alpes6

De Drôme lijkt in veel opzichten wel wat op de Ardèche. Het is er misschien nog iets ruiger. De Alpen en de Provence maken beide deel uit van deze prachtige regio hetgeen schitterende contrasten oplevert. Dieppaarse lavendelvelden, immense fruitboomgaarden, wijngaarden die op de meest onmogelijke hellingen een prachtige oogst opleveren. Er zijn gerenommeerde wijnhuizen waar u de beste Côtes du Rhône wijnen kunt proeven. Door zijn geringe hoogte is het weer in de Drôme vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar een goede zonvakantie bestemming.