Vakantie-informatie over Midi-Pyrénées

Villa's met zwembad te huur in Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées

Op vakantie in de Midi-Pyrénées.

Bovenin deze regio liggen onder meer de departementen Lot en de Tarn-et-Garonne, waar wij verschillende mooie villa's en bijzondere huizen en kastelen te huur aanbieden.

De Lot dankt zijn naam aan de rivier de Lot, die samen met de Garonne door deze mooie, wat ruigere streek kronkelt. In het noorden wordt de Lot wat meer gekenmerkt door tamme kastanjebossen, in het zuiden wat meer door lage eikenbossen op kalksteenhoogvlakten en pruimengaarden, waardoor met name de Stad Agen bekend is. Hier gaat de Lot qua natuur redelijk naadloos over in de Tarn-et-Garonne.

Midi-Pyrénées 1
Midi-Pyrénées 2
Midi-Pyrénées 3

Ontdek de Midi-Pyreneeën vanuit een villa, naast ruimte, rust en natuur bieden de departementen ook vele toeristische mogelijkheden. Neem de vele prehistorische grotten waaronder de Gouffre de Padirac met zijn ondergrondse rivier en natuurlijk de belangrijkste prehistorische grotten van Europa: die van Lascaux. Zeer de moeite waard is ook de Cahors wijnroute die niet alleen langs wijngebieden leidt, maar ook langs de talrijke kastelen.

Wie van het trage tempo van het platteland houdt, zal zich direct thuis voelen in de ruige, groene heuvels, de uitgestrekte velden en de slaperige dorpjes. Ben u op zoek naar méér dan rust en uitstekend eten, dan is een bezoekje aan de wat grotere plaatsen aan te bevelen.Villeneuve-sur-Lot is een kleine, aangename stad met gezellige winkelstraten en een mooi plein, waarop regelmatig festiviteiten worden georganiseerd. Als u daartoch bent, rij dan eens naar één van de authentieke middeleeuws dorpen Penne of Pujols, welk laatste dorp net even ten zuiden van Villeneuve op de heuvels ligt.U heeft er een fenomenaal uitzicht op de Villeneuve, hetgeen vooral 's avonds door de vele lichtjes ver onder u een prachtig schouwspel oplevert. In het voortreffelijke restaurant Lou Calel kunt u tijdens de maaltijd daar doorlopend van blijven genieten...

Midi-Pyrénées 4
Midi-Pyrénées 5
Midi-Pyrénées 6

Agen - we zeiden het hierboven al - is het centrum van de pruimenteelt. Het zal udan ook niet verbazen dat u in de winkels dan ook tal van producten aantreft die pruimen als basis hebben, van simpele zakken gedroogde pruimen in de supermarché tot aan de mooiste pruimenlikeuren en Eau-de-Vie's. De pruimen zijn hier ooit geïntroduceerd door de kruisvaarders, die ze meenamen uit het Midden-Oosten. Verder is de stad zeer gevarieerd met lange lanen, vele pleinen en gezellige winkelstraten. De inwoners van Agen behoren tot de meest tevredenmensen in Frankrijk, en dat mòet u merken.