Vakantievilla huren in Languedoc-Roussillon

Villa's met zwembad te huur in Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

Villa huren in Languedoc-Roussillon

Het beste van Frankrijk in één regio. Alles is er: pittoreske dorpjes, cultuur, bergen, zon, strand en natuurlijk de zee. Met zijn uitgestrektheid, het warme zeewater en de licht aflopende zandstranden is de Languedoc-Roussillon een ideaal vakantiegebied. Wilt u een villa huren in Languedoc-Roussillon? Bekijk dan snel ons aanbod!

De kust loopt van Marseille - met ernaast de Camargue - tot aan de grens met Spanje. Langs de kust zijn levendige badplaatsen en in het achterland kunt u op veel plekken nog het authentieke Frankrijk ervaren; puur enzonder poespas. De gastvrije Fransen die blij zijn dat u er bent. Het landschap is er nauwelijks aangetast en u vindt er rustige dorpjes, wijngaarden en rivierstrandjes tussen de rotsen.


Villa huren in Languedoc-Roussillon

Vanaf uw villa in Languedoc-Roussillon naar mooie bezienswaardigheden

In deze regio vindt u veel mooie bezienswaardigheden. Denk aan oude kastelen, mooie stranden, de bekende Pont du Gard, groene valleien, schilderachtige dorpen en historische steden. Vanaf uw villa kunt u al deze bezienswaardigheden makkelijk bezoeken!

Gard

De Gard strekt zich uit van Montpellier tot Marseille (die stad behoort gevoelsmatig eerder tot de Côte d’Azur - en bij ons staat de stad daar ook beschreven). Wanneer u van de kust wegrijdt komt u in een betoverend en gevarieerd landschap. De overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn veelal goed geconserveerd en gerestaureerd.

Vanaf uw vakantievilla in Languedoc-Roussillon, bezoekt u stadjes als Uzès. Een mooi stadje met de kathedraal en een bijzonder sfeervol en oeroud centrum. Slenteren door de straten met boetiekjes en terrasjes, of over de wekelijkse markt. Het is een groot festijn. Dichtbij vindt u de Pont du Gard: een aquaduct van maar liefst 40km dat al in de eerste eeuw is gebouwd. Het liep van Uzès naar Nîmes. Het is een indrukwekkend staaltje van bruggenbouwkunde en bijzonder fotogeniek. Tijdens de zomermaanden kunt u in de rivier een duik nemen en het aquaduct vanuit het water bekijken.

bourgongne4
bourgongne5
bourgongne6
bourgongne4
bourgongne5
bourgongne6
Nîmes en Arles

Zowel in Nîmes als in Arles kunt u uw hart ophalen qua historie. Schitterende overblijfselen van amfitheaters en kathedralen. Deze steden zijn het hele jaar door levendig waarbij Nîmes een studentenstad is en Arles een chique elan heeft gekregen door alle artiesten die er zijn neergestreken en een keur aan kleurrijke galeries hebben geopend.

Villeneuve-lès-Avignon en Avignon

Aan de Rhône liggen Villeneuve-lès-Avignon en Avignon tegenover elkaar, gescheiden door de indrukwekkend brede rivier de Rhône. Villeneuve-lès-Avignonis klein en sfeervol. Fijn om een middagje door te brengen en te gaan eten in eenvan de uitstekende restaurants. Avignon; hier kunt u dagen doorbrengen. De historie van de Pauzen, musea en vele straatartiesten uit de hele wereld die hier aan u hun kunsten laten zien. De de rotswand met bouwwerken erop, de historische stadsmuur, geheimzinnige straatjes die uitkomen op verborgen pleintjes maken dat deze stad ongekend avontuurlijk en sfeervol is. Avignon maakt overigens deel uit van de Provence waar wij al over hebben geschreven. Een mooie plek om een villa te huren in Languedoc-Roussillon!

Aigues Mortes

Aigues-Mortes: in de 13de eeuw wilde Frankrijk zijn relatie met het Oosten en Italië ontwikkelen en heeft deze stad gebouwd. Compleet met een rij torens, indrukwekkende stadmuren en een prachtig centrum bestaande uit kronkelende straatjes die bol staan van de souvenirshops, terrassen, eettentjes en die bijna allemaal uitkomen bij een fraai centraal plein met fontein. Je kunt de muren opklimmen en vanaf de hoogste toren is er een adembenemend uitzicht over de zich uitstrekkende vlaktes van de Camargue. Dichtbij zijn de stranden en de haven van Le Grau-du-Roi (heerlijke verse vis vanuit de zee zo op de grill en dan op uw bord, met een gekoelde witte wijn uiteraard). U rijdt (of fietst) er zo naartoe.

Aigues-Mortes1
Aigues-Mortes2
Aigues-Mortes 3
HÉRAULT 1
HÉRAULT2
HÉRAULT 3
Hérault

Wilt u villa huren in Languedoc-Roussillon? Dan is Hérault een van de beste plekken. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze Franse streek. Gezellige dorpjes, ongerepte landschappen, lange zandstranden en volop erfgoed waaronder de bruisende stad Montpellier; deze zonnige regio heefthet allemaal. Een heerlijke plek om van het Franse leven te genieten en lekker te ontspannen met een glas wijn in uw hand. Cultuur snuiven, proeven én natuur beleven? Het veelzijdige departement is hiervoor een prachtige plek! Proef de wijnen van de streek of maak een tocht door Parc Naturel Régional du Haut Languedoc. 

Ook de oude kathedralen in het historische Beziers, de stranden van Cap d’Agde en het Canal du Midi zijn niet te missen bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Hérault. Dit departement is het hele jaar door een heerlijke bestemming waarbij u ook in het najaar en voorjaar kunt genieten van zon, de temperatuur is er dan nog steeds heerlijk.


Canal du Midi

Dit is een kanaal dat de Middellandse Zee bij Sète verbind met de Atlantische oceaan bij Bordeaux. Langs het kanaal zijn oude jaagpaden die gebruikt worden als fiets- en wandelpaden. Prachtig om op uw gemak alles wat er op het kanaal gebeurt te bekijken. Bij veel sluizen vindt u restaurantjes en kunt u op uw gemak kijken naar de levendigheid van alle boten die er doorheen gaan. Regelmatig ontstaan er hilarische situaties tijdens het dalen en stijgen van de vakantieboten met veelal onervaren schippers en hun bootsmaatje. En dan zelf op dat terras met dat glaasje gekoelde wijn, tja, dat is echt vakantie!

Canal du Midi 1
Canal du Midi 2
Canal du Midi 3
Montpellier

De hipste stad van deze regio, durven wij te stellen. Veel street-art, muzikanten en hippe barretjes. Het Middeleeuwse centrum, bol van de oude straatjes die langzaam omhoog kronkelen zit vol met verrassingen. Schitterende architectuur, prachtige bouwwerken met zowaar een eigen Arc de Triomphe.

Béziers

U kunt ook een villa huren in Languedoc-Roussillon, dicht bij een van de stede. Béziers is dan een goede optie. Dit is één van de vele prachtige steden in de Languedoc-Roussillon. Naast een schitterende kathedraal vindt u dichtbij de sluizen van Fonsenarres; 7 sluisdeuren waarmee de boten een hoogteverschil van 21,5 meter overwinnen en datover een lengte van 312 meter.

villa huren in Languedoc-Roussillon
Béziers
Minerve
Minerve

Toen wij de eerste keer Minerve mochten aanschouwen waren wij eensgezind in onze emotie: verwondering. Na een tal van kronkelende weggetjes lag het daar opeens in de diepte. De laagstaande rivier liep onder de hoge, bijna fragiel te noemen, brug door. Naar een stenen stadje, balancerend op rotsen. Wanneer u hier loopt is het opeens zo makkelijk voor te stellen hoe men leefde tijdens de periode van de Katharen. Lunchen en dineren kan in een van de restaurants dan kunt u genieten van het uitzicht en van de uitstekende maaltijden (wij raden u aan te reserveren). Als laatste verzoeken wij u om ook te kijken naar de Romaanse kerk op het centrale pleintje.

Roquebrun

Wanneer u de brug overrijdt, Roquebrun tegemoet, dan lijkt het alsof u een levend schilderij binnengaat. Het is haast niet te geloven dat dit echt bestaat. Gelegen aan de oevers van de Roquebrun zijn er straatjes met kiezelstenen en dorpse cafés waar u zich tussen de dorpsbewoners zult bevinden. U kunt hier eenkajak huren of zwemmen in de rivier, waar het water ook in de zomer aangenaamfris is.

Roquebrun
Pézenas
Sète
Pézenas

Dit vinden wij één van de mooiste dorpen in de regio Languedoc-Roussillon. Kleinen bijzonder gezellig. Musea, kledingwinkeltjes, kunstgaleries en uiteraard restaurants en wijnbarretjes. Gaat u maar kijken en laat u betoveren.

Sète

Sète is een gezellige badplaats met een schitterende haven waar de restaurants op de kade een prachtig uitzicht op het oude stadsdeel bieden. De chefs kopen rechtstreeks van de boten; verser kan het bijna niet. Na de lunch heerlijk relaxen op een strandbed met comfortabel kussen onder een parasol, het geluid van de golven en de kinderen die erin spelen... vakantie.

Aude

Avontuur, geheimen, kastelen, rotspartijen, wandelingen door de Zwarte Bergen met wilde tijm, en wijnvelden zover het oog kan kijken. En dan ook nog Narbonneaan de zee.Hier vindt u een diversiteit waardoor u er telkens weer naar zult verlangen om terug te keren, het zal u nooit vervelen. Overigens stroomt het Canal du Midi waarover wij u hebben verteld bij de Hérault royaler door de Aude heen. Wij hebben vele leuke adressen van restaurantjes voor u!Een ieder die van kastelen houdt willen wij aanraden om naar Carcassonne te gaan. Wat is dat in indrukwekkende ervaring! Een vestingstad waar jong en oud van zal genieten. Om af te koelen na al dat opwindends kunt u erna naar een groot meer op nog geen 10km. In het bos kan er naar harte lust geklommen worden en op het water liggen speeltoestellen.

Aude 1
Villa huren in Languedoc-Roussillon
Aude 3
Homps1
Homps 2
Homps 3
Homps

Ook bij Homps, zelf gelegen aan het Canal du Midi, vindt u een groot meer met speeltoestellen en een restaurant met terras aan het water; ideaal. De wijngebieden, wij mochten een keer meehelpen met oogsten en zijn helemaal verliefd geworden op deze streek, heten Minervois en Corbières. Op wereldniveau maken deze steeds meer furore. En wij kunnen beamen dat ze heerlijk zijn. Van lichte, zonnige eenvoudige wijnen tot wijnen met een bijzonder complex bouquet en alles wat zich daartusen bevindt; wij geven u graag de adressen van de wijnhuizen waar wij zelf naartoe gaan.