Vakantie-informatie over Aquitaine

Villa's met zwembad te huur in Aquitaine

Aquitaine

Zuidwest Frankrijk: Aquitaine

De Aquitaine is de streek aan de zuidwestkust van Frankrijk. Het gebied heeft een driehoekige vorm, aan de zuidkant begrensd door de Pyreneeën en aan de westkant van Royan tot Biarritz door de Golf van Biskaje. De veelzijdige regio bestaat uit de departementen Dordogne, Lot-et-Garonne, Gironde, Landes en Pyrenées Atlantiques, die elk weer een heel eigen gezicht en aantrekkingskracht hebben. De dramatische bergtoppen van de Pyreneeën, de groene zee van naaldbomen in Les Landes, de rivierdalen en bastidedorpjes in de Lot-et-Garonne, de préhistorische grotten in de Dordogne en de wijngaarden van de Gironde.

Centraal ligt de stad Bordeaux, dat sterk aan een kleine variant van Parijs doet denken. OverBordeaux gesproken, wie van een wijntje houdt, komt in deze streek niets tekort. Mouton Rothschild, Pomerol, Château Lafite, u staat bij wijze van spreken aan de bron.

Aquitaine 1
Aquitaine 2
Aquitaine 3
Dordogne and Lot-et-Garonne

De Dordogne en Lot-et-Garonne zijn weer een heel andere ervaring met een schitterend landschap vol adembenemende grotten en prachtige rivierdalen. Voor kano- en kayakfanaten een ideale omgeving! Ook als u van wandelen en fietsen houdt kunt u hier uw hart ophalen. De VVV’s hebben vaak gedetailleerde kaarten met talloze wandelroutes te koop.
Plaatsen als Sarlat, Domme, La Roque-Cageac en St. Cirque Lapopie zijn stuk voor stuk eennadere ontdekking waard.

Aquitaine 4
Aquitaine 5
Aquitaine 6