Tekst melding

Tijdelijk telefonisch niet bereikbaar

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
villa-vakantie-woningen
villa-vakantie-woningen
villa-online-boeken
villa-online-boeken
vakantiewoningen-frankrijk
vakantiewoningen-frankrijk
persoonlijk-bezochte-villas
persoonlijk-bezochte-villas

De mooiste villa's in Frankrijk!

Tekst Rhône Alpes NL

Rhône Alpes

Rhône Alpes waar wandelen en wintersport samenkomen

Een streek die gekenmerkt wordt door heuvels en bergen en waar wandelen en wintersport nummer één zijn. De gebieden waar wij villa's aanbieden, zijn de Ardèche en de Drôme.

De Ardèche is natuurlijk bekend door de gelijknamige rivier, waarop talloze kanoërs in de zomer prachtige tochten maken. De toch al mooie natuur ziet er vanaf het water dan ook totaal anders uit. En hoe bekend ook, de Pont d'Arc (een natuurlijke, kalkstenen boog) is in werkelijkheid nog indrukwekkender. De natuur in de Ardèche is dan weer ruig, dan weer vriendelijk en die variatie maakt wandel- of fietstochten zeer afwisselend.

Er zijn ook veel grotten in het gebied en sommige zijn werkelijk schitterend, zoals Aven d'Orgnac, Grottes de Saint-Marcel en Grotte Chauvet Pont d'Arc. Een bezoekje kan een welkome verkoeling vormen op dagen dat het een beetje té warm wordt. Informeert u ter plaatse even welke grotten u het beste kunt bezoeken.

De vakantie villa's in Rhône Alpes

De Drôme is net iets ruiger dan de Ardèche

Drome-DCSVDe Drôme lijkt in veel opzichten wel wat op de Ardèche. Het is er misschien nog iets ruiger. Het departement werd, net als bij de Ardèche het geval is, naar de langste rivier van het gebied genoemd. Door zijn geringe hoogte is de Drôme vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar een goede vakantiebestemming. 
Het gebied is verhoudingsgewijs nog niet zo heel erg bekend, hetgeen het tot een uitstekende vakantiebestemming maakt voor mensen die de toeristische drukte van het hoogseizoen wat meer willen mijden en/of meer interesse hebben in natuur.

sfeer_34-05-DSNV

Omdat de Drôme deels onder de alpiene klimaatscheiding ligt en in het zuiden tegen de Provence aan ligt, draagt het gebied al duidelijk mediterrane kenmerken. Dat geldt voor het landschap, maar zeker voor het klimaat.

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
Aanmelden nieuwsbrief

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1993 - 2020 Villa Vakantiewoningen B.V. | Alle rechten voorbehouden

Disclaimer | Privacy | Huurvoorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM