Tekst melding

Tijdelijk telefonisch niet bereikbaar

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
villa-vakantie-woningen
villa-vakantie-woningen
villa-online-boeken
villa-online-boeken
vakantiewoningen-frankrijk
vakantiewoningen-frankrijk
persoonlijk-bezochte-villas
persoonlijk-bezochte-villas

De mooiste villa's in Frankrijk!

Tekst Poitou-Charentes

Poitou-Charentes

Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is een bijzonder afwisselend stukje Frankrijk, dat te boek staat als de zonnigste streek van de Atlantische westkust. Zelfs in het voor- en naseizoen zijn de temperaturen hier nog zeer aangenaam. En alhoewel de Atlantische kust en de Côte d'Azur natuurlijk duidelijk van elkaar verschillen, zijn er wel degelijk grote overeenkomsten. Ile de Ré wordt zelfs wel het St. Tropez van de Atlantische kust genoemd. Terecht, want de sfeer van de haven en huizen zijn er vrijwel identiek.

Ook met het weer zit het hier meestal wel goed. De kuststrook os dikwijls 'schoongeblazen', zodat eventuele wolken in het binnenland blijven. Bedenkt u zich, dat de zon hier gemiddeld 210 dagen per jaar schijnt. In het binnenland is het overigens niet veel minder.

Maakt u eens een uitstapje naar de kust, bezoek dan ook de mondaine badplaats La Rochelle met zijn mooie haven en dito toren. Ook is er een schitterende boulevard met daaraan veel gezellige restaurantjes, waar we - uiteraard - de vele vis- en schelpdiergerechten van harte kunnen aanbevelen.

Daarnaast zijn er veel chique winkel en is er een bruisend nachtleven. Aan de hele kuststrook kunt u zich laten verwennen met een Thalasso-therapie, een aangename en ontspannende behandeling met zeewater.

Ontdek de villa's in Poitou-Charentes

Heuvels, rivieren en meren in de Poitou-Charentes

Prachtige zonnebloemHet heuvelachtige binnenland wordt bedekt door wijngaarden en bossen, afgewisseld door riviertjes en meren. In het algemeen kan het landschap gekenmerkt worden als vriendelijk en gemoedelijk, hetgeen ook voor de gastvrije bevolking geldt. Iemand schreef ooit "Het lijkt wel of het hier nooit oorlog is geweest..." en dit tekent naar onze mening heel erg treffend de ontspannen sfeer.

Bakermat van de Cognac en Pineau

De Charente is een departement dat vooral bekend is als de bakermat van de cognac en de pineau. Het is een aanrader om één van de cognachuizen te bezoeken en zelf de verschillen te proeven tussen de varianten van deze beroemde brandewijn. Volg simpelweg één van de bordjes Pineau / Cognac en u komt (soms pas na geruime tijd) vanzelf bij een boerderij, waar u in de Heerenkamer een kleine proeverij krijgt. Probeer zeker ook de Pineau, een wat zoeter apéritief dat een beetje tussen de wijn en cognac in geplaatst kan worden.

Reclamebord van authentiek, traditioneel restaurant in een van de vele kleine dorpjesTochten maken door de Charente is een genot.

Veel glooiingen, waarbij bossen en weilanden met talloze meren afgewisseld worden door uitgestrekte wijnvelden. Authentieke dorpjes met nog traditionele cafeetjes en restaurants nodigen uit tot meerdere tussenstops en u zult vrijwel altijd zeer gastvrij worden ontvangen.

Het stadje Saintes heeft veel Romeinse ruïnes. Vooral de Arc Germanicus en de Gallo-Romeinse arena's zijn de moeite van het bezoeken waard. Angoulème, de hoofdstad van het department, is deels wat moderner, maar heeft ook een rijkelijk versierde kathedraal.

Groentekraam op Franse marktNet als eigenlijk overal in Frankrijk zijn de marktjes en diverse foires uitermate gezellig, u kunt u genieten van "eenvoudige, doch voedzame maaltijden" tegen ongelooflijke prijzen en u vindt er de gekste dingen, die zo'n bezoek ook juist zo leuk maken. Vergeet ook zeker de brocantes niet, als u van snuffelen in franse spulletjes houdt.

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
Aanmelden nieuwsbrief

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1993 - 2020 Villa Vakantiewoningen B.V. | Alle rechten voorbehouden

Disclaimer | Privacy | Huurvoorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM