Tekst melding

Tijdelijk telefonisch niet bereikbaar

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
villa-vakantie-woningen
villa-vakantie-woningen
villa-online-boeken
villa-online-boeken
vakantiewoningen-frankrijk
vakantiewoningen-frankrijk
persoonlijk-bezochte-villas
persoonlijk-bezochte-villas

De mooiste villa's in Frankrijk!

Tekst Normandie-Basse NL

Normandië-Basse

Normandië

Ruige rotsen. Oesters, mosselen en garnalen. Le Mont St. Michel. Boter. Appels, appels en nog eens appels. En zee, vooral de zee. Ziehier de meest markante kenmerken van Normandië.

Bekijk onze villa's in Normandië

Normandië ontleent zijn naam uiteraard aan de Noormannen, die een stevig stempel op het land hebben gedrukt, hetgeen nog in oude bouwwerken zichtbaar is.

Het landschap vormt een gevarieerde aaneenschakeling van mooie steden, dorpen, oude bossen, vruchtbare weilanden, ruige gronden, glooiende heuvels en een lange kustlijn die loopt van Tréport, de Cotentin tot aan de Mont St. Michel, een rotsachtig eilandje in zee. Volgens de legende was dit vroeger was het geen eiland, maar een heuvel, omringd door bossen. In 709 ontstond er een enorme vloedgolf die tot 30 km landinwaarts alles vernietigde. Alleen de rots was blijven staan. Volgens de legende dan, hè.

De toeristische bijzonderheden van Normandië

Le Mont St. Michel ligt ca. 1 km uit de kust, vlakbij de plaats Avranches. Vroeger was het eiland alleen bij eb bereikbaar, tegenwoordig loopt er een nieuwe weg naartoe waar pendelbussen rijden.

IMG0036-DSSVCulinair is Normandië is bekend vanwege zijn boter en alles wat met appels te maken heeft, tot aan cider en natuurlijk calvados... En laten we niet vergeten vanwege alles wat uit de zee komt.

Honfleur is een schilderachtige oude badplaats. Samen met Trouville, Deauville en Cabourg behoort het nog steeds tot de lievelingsoorden van de Parijse beaumonde.

De uitgestrekte zandstranden in het westen van de Calvados vormden in de tweede wereldoorlog het decor voor de landing van de geallieerde troepen op D-day (6 juni 1944). Bekende landingsstranden zijn Omaha, Gold, Juno en Sword Beach. 

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
Aanmelden nieuwsbrief

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1993 - 2020 Villa Vakantiewoningen B.V. | Alle rechten voorbehouden

Disclaimer | Privacy | Huurvoorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM