Tekst melding

Tijdelijk telefonisch niet bereikbaar

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
villa-vakantie-woningen
villa-vakantie-woningen
villa-online-boeken
villa-online-boeken
vakantiewoningen-frankrijk
vakantiewoningen-frankrijk
persoonlijk-bezochte-villas
persoonlijk-bezochte-villas

De mooiste villa's in Frankrijk!

Tekst Bourgogne NL

Bourgogne

Bourgogne voor heerlijk eten en de lekkerste wijn

Bij het horen van de naam Bourgogne denken we al vrij snel aan 'een Bourgondische maaltijd'. Welnu, daarin zult u in deze streek absoluut niet teleurgesteld worden. Gastronomisch gezien is dit één van de rijkste provincies van Frankrijk. In tal van restaurants serveert men uiteraard de Coq au Vin en de Boeuf Bourguignon, welke gerechten hier beide zo'n beetje geboren zijn. Maar als u erom vraagt, krijgt u ook de 'geheime' specialiteiten te proeven. Een wat minder bekend vorgerecht is de 'Jambon Persillé' - ham en peterselie in witte wijn-gelei.

Kies uw villa voor een vakantie in Bourgogne

En over het begeleidende glas wijn... ach, u moet zelf maar ontdekken hoe mooi de vele rode en witte Bourgognes hier tot hun recht komen. Sommige van de beste wijnen ter wereld komen hier vandaan...

Een tocht langs de verschillende wijngaarden en wijnhuizen is overigens zeer aan te raden. Er zijn speciale routes uitgezet, die - los van de wijn - op zich al de moeite waard zijn.

IMG0042-DSSV

Schilderachtige plaatsjes in een wisselend landschap

Het hele gebied - en dat is nogal wat - wordt gekenmerkt door een wisselend landschap. Dan rijdt u weer tussen weilanden met de typische witte Charolais-koeien, dan weer in kleine dalen tussen beboste heuvels, dan weer door uitgestrekte wijnvelden, dan weer door geurende korenvelden. En overal treft u de leukste, schilderachtige plaatsjes.

Wat u in ieder geval zal opvallen, is de enorme rust waarmee men leeft. Alles gaat ongehaast en met een jaloersmakende ontspannenheid, die gelukkig ook zijn weldadige invloed op u zal uitoefenen. Een paar weekjes Bourgogne en u bent echt een heel ander mens.

Geschiedenis en cultuur vindt u er ook volop.

Zowel in de steden als in de kloosters zult u veel interessants uit de historie kunnen vinden, dat we voor een groot deel te danken hebben aan de hertogen van Bourgondië, die in de late Middeleeuwen één van de machtigste staten in Europa bezaten. Nevers (in de Nièvre) is bekend door het aardewerk en het paleis, maar vooral ook door Ste. Bernadette, die - net als de Schone Slaapster - in een glazen tombe in het Couvent-St. Gildard ligt.

foto23-WBSVVoor liefhebbers van kunst, architectuur en culinaire specialiteiten is Dijon een paradijsje. Kijk ook eens naar boven, naar de veelkleurige daken op de historische panden, al zullen die eigenlijk onmogelijk aan uw aandacht kunnen ontsnappen. De geglazuurde dakpannen zijn geometrisch ingelegd en geven de gebouwen een heel eigen, laat-middeleeuws gezicht.

Ten oosten van Nevers ligt de Morvan: een regionaal natuurpark. Het is een redelijk wild gebied met meren, heuvels en dichte bossen. Van de verborgen ligging van sommige plaatsen hebben vele verzetsgroepen in de Tweede Wereldoorlog dankbaar kunnen profiteren.

IMG0043-DSNVDe Côte d'Or bestrijkt de Côte de Beaune en de Côte de Nuits, een ongeveer 50 kilometer lange, vrijwel aaneengesloten wijngaard, die zich uitstrekt van Dijon tot Santenay. Aan de ene kant ligt het vlakke Saône-dal, aan de andere kant en een bebost plateau. De benaming Côte d'Or - gouden heuvelrug - is afkomstig van de roodgoud gekleurde aarde, waarin de belangrijkste Bourgondische wijnstokken wortelen. Het onderscheiden van de verschillende kenmerken van de wijngaarden is voor leken amper te doen. Een vuistregel is dat de beste wijnen vrijwel alle afkomstig zijn uit het gebied ten westen van de N47.

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
Aanmelden nieuwsbrief

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1993 - 2020 Villa Vakantiewoningen B.V. | Alle rechten voorbehouden

Disclaimer | Privacy | Huurvoorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM