Tekst melding

Tijdelijk telefonisch niet bereikbaar

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
villa-vakantie-woningen
villa-vakantie-woningen
villa-online-boeken
villa-online-boeken
vakantiewoningen-frankrijk
vakantiewoningen-frankrijk
persoonlijk-bezochte-villas
persoonlijk-bezochte-villas

De mooiste villa's in Frankrijk!

Tekst Aquitaine NL

Aquitaine

Zuidwest Frankrijk: Aquitaine

De Aquitaine is de streek aan de zuidwestkust van Frankrijk. Het gebied heeft een driehoekige vorm, aan de zuidkant begrensd door de Pyreneeën en aan de westkant van Royan toit Biarritz door de Golf van Biskaje.

De veelzijdige regio bestaat uit de departementen Dordogne, Lot-et-Garonne, Gironde, Landes en Pyrenées Atlantiques, die elk weer een heel eigen gezicht en aantrekkingskracht hebben.

De dramatische bergtoppen van de Pyreneeën, de groene zee van naaldbomen in Les Landes, de rivierdalen en bastidedorpjes in de Lot-et-Garonne, de préhistorische grotten in de Dordogne en de wijngaarden van de Gironde.

Bekijk onze villa's in Aquitaine

Centraal ligt de stad Bordeaux, dat sterk aan een kleine variant van Parijs doet denken. Over Bordeaux gesproken, wie van een wijntje houdt, komt in deze streek niets tekort. Mouton Rothschild, Pomerol, Château Lafite, u staat bij wijze van spreken aan de bron.

De natuur in Aguitaine is een waar paradijsje!

De kustlijn wordt gekenmerkt door hoge duinen en werkelijk kilometers lange, gele stranden. Zelfs hartje zomer bent u na een kwartiertje lopen vrijwel alleen op het strand, dat ook nog eens lekker breed is. Tot groot plezier van de meeste strandgangers zijn de golven doorgaans lekker hoog. De stranden zijn een bezoek zeker waard als u er een autorit voor over heeft. Voor de dapperen onder u is het een uitdaging om de hoogste duin van Europa, de Dune du Pilat (107 m) te beklimmen. Vanaf de top heeft u bij helder weer een geweldig uitzicht!

Het land achter de kuststrook wordt gekenmerkt door uitgestrekte dennenbossen. Langs vrijwel de gehele hoofdweg Bordeaux - Biarritz ziet u links en rechts bomen, bomen en nog eens bomen. Het is een weg waarop u flink kunt opschieten, maar pakt u toch eens een zijweggetje, zo'n bos in.

De Dordogne en Lot-et-Garonne zijn weer een heel andere ervaring met een schitterend landschap vol adembenemende grotten en prachtige rivierdalen. Voor kano- en kayakfanaten een ideale omgeving! Maar ook als u van wandelen houdt kunt u hier uw hart ophalen. De Syndicats d'Initiative hebben vaak gedetailleerde kaarten met talloze wandelroutes te koop.

Ook de vele plaatsen zijn een ontdekking waard!

Plaatsen als Sarlat, Domme, La Roque-Cageac en St. Cirque Lapopie zijn stuk voor stuk een nadere ontdekking waard.

Op culinair vlak is de Aquitaine een waar paradijsje met streekgerechten als foie gras en truffels uit de Périgord, oesters uit Arcachon en maïskippen uit Les Landes.

Villa Vakantiewoningen B.V. logo
Villa Vakantiewoningen B.V.
Aanmelden nieuwsbrief

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1993 - 2020 Villa Vakantiewoningen B.V. | Alle rechten voorbehouden

Disclaimer | Privacy | Huurvoorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM